Zempléni körút: Vizsoly, Regéc, Tokaj

View Calendar
2021-08-20 07:00 - 16:00

2021.08.20

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 06:00

Debrecen SportDirect: 06:45

Program:

09:00-kor érkezés Vizsoly településre, ahol egy órás program keretein belül megtekinthetjük a híres Vizsolyi Bibliát, valamint a hozzátartozó kiállítást.

A Biblia első teljes magyar nyelvű fordítása tette országszerte ismertté a kis zempléni falu nevét, 1590-ben Vizsolyban nyomtatták ki Károli Gáspár gönci református lelkész bibliafordítását több száz példányban. Az egyik eredeti Bibliát meg is lehet nézni a falu Árpád-kori református templomában, melyet középkori freskói tesznek különlegessé.

A templom meglátogatása után továbbutazunk Regécre, ahol megtekintjük a Várat.

Az építmény a szabálytalan alaprajzú, belsőtornyos hegyi várak kategóriájába sorolható. A várfalak aljában, 2016-ban épült új fogadóépületben válthatjuk meg a jegyet, itt a kávézó mellett ajándékbolt is üzemel. A széles várfalba vágott kapun, egy szűk folyosón keresztül érünk fel a várudvarba, ahonnan falépcsők segítségével mászhatunk fel az újjá varázsolt  öregtoronyba, a vár északi tornyába. A Regéc várában zajló nagyszabású beruházás egyik legfőbb területe a több mint 700 éves, monumentális, a környezetét romos állapotában is uraló, négyszintes öregtorony, ami 2016-ra teljes eredeti valójában újjáépítésre került. A nem mindennapi műemléki helyreállítás alkalmával megvalósuló fejlesztés során az öregtornyot többszintes tematikus, interaktív, multimédiás eszközökkel gazdagított kiállítótérré alakították, a legfelső szintről egy fantasztikus élményt nyújtó körpanorámával.  A déli torony romjai közül remek kilátás tárul a szemünk elé a vár középső udvarára, valamit az újjáépített északi torony felé. A vár területén információs táblák tájékoztatnak a látnivalókról.

A vár meglátogatása után a délutánunkat Tokajban töltjük szabadprogrammal. Tokajban hajózhatunk a Tiszán, valamint megannyi étterem, fagyizó és borozó áll rendelkezésre ahhoz, hogy kellemes kikapcsolódással teljen a délutánunk.

Hazaindulás: 17:00

Ár: 5.500 Ft

Belépőjegy árak:

Vizsolyi Biblia és kiállítás megtekintése:

Felnőtt: 900 Ft
Diák, nyugdíjas, pedagógus: 500 Ft

Regéci vár:

Felnőtt: 800 Ft
Diák, Nyugdíjas: 600 Ft

Fizetőeszköz: 5.500 Ft

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: