Zakopane – Adventi Vásár

View Calendar
2022-11-26 05:00 - 17:00

2022.11.26

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 04:30

Debrecen SportDirect: 05:00

Program:

10:00-kor érkezés Zakopaneba.

A Zakopanei Adventi Vásár minden évben azt az érzést kölcsönzi nekünk, mintha egy valódi téli mesébe csöppentünk volna.
Vannak itt karácsonyi fények, havas hegyek, csodálatos kilátás és természetesen a vásári forgatag a  kézműves termékekkel, gyönyörű ruhadarabokkal, mennyei sajtokkal és borokkal, melyek garantálják az ünnepi hangulatot. Ha szerencsénk van és havas időben látogatunk a városba, különleges élményt nyújt lovasszánnal vagy hószánnal felfedezni a környéket.

A vásár keretein belül érdemes végigjárni a Krupówki sétálóutcát és a piacot, majd nem szabad kihagyni a Gubalowka siklót sem.

Zakopane karácsonyi hangulata az igényes díszkivilágításnak, gerendaházaknak, lovaskocsiknak és -ha szerencsénk van - a hónak köszönhető. Ebben az időszakban a bő 1 km hosszú Krupówki sétálóutcát megtöltik a turisták, az árusok és üzletek, éttermek sora felkészülve várja a látogatókat. Az utca végén egy aluljáróban van lehetőség átmenni a túloldalra a piachoz, ahol mindenféle ajándéktárgyat és sajtokat árulnak.
A sétálóutca végéről pedig indul a sikló a Gubalowkara. A Gubalowka hegy csúcsa 1126 méteres tengerszint feletti magasságban található, gyönyörű kilátás nyílik innen a városra és a Tátra vonulataira, emellett itt is vannak büfék és árusok. Érdemes egyet sétálni a hegyen kiépített ösvényen és gyönyörködni a Tátra szépségében. A kilátóterasz siklóval közelíthető meg, melynek indulópontja a piacnál van.

Hazaindulás: 17:00

Ár: 12.000 Ft

Belépőjegy árak:

Gubalowka - Retúr Felnőtt: 24 zlotyi; Retúr Diák/Nyugdíjas 19 zlotyi

Fizetőeszköz: lengyel Zlotyi

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf3