Székely kalandok: Torda & Torockó 2 nap, 1 éjszaka félpanzióval – VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL

View Calendar
2021-07-24 05:00 - 2021-07-25 20:00

2021.07.24-25

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 04:00

Debrecen SportDirect: 04:45

Program:

1.nap (2021.07.24):

10:00-kor érkezés a Tordai Sóbányához. A méltán népszerű tordai hasadék mellett a nagy múltú város, Torda fő látnivalója az évszázadok óta működő sóbánya, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. Ki gondolná, hogy a közelmúltban a világ 25 leghihetetlenebb látványossága közé választott helyszín a föld alatt nemcsak a természet páratlan só-csodáival, de óriáskerékkel, csónakázótóval, fürdésre alkalmas barlangi sóstavakkal is bír.

A sóbányát követően buszunkkal átmegyünk a Tordai- hasadékhoz, ahol délután végigjárhatjuk ezt a nem mindennapi helyet.

Az Erdélyben található Tordai hasadék az egyik legszebb szoros egész Romániában. A mészkő szurdok Torda városa mellett található Erdélyben, Romániában - a Torockói hegységben. Torda városa egykoron sóbányászattal foglalkozott, lakossága kb. 40 000 fő. A Kolozs megyében található szurdok neve az ősi magyar Turda személynévből ered, ami a török turdi (megmaradt) szóból származik. A Tordai szakadékban túrázás közben a Hesdák patakot fogod látni, míg a körbevevő 200 - 300 méter magas sziklafalak a Peterdi és a Kövesbérc-Szindi mészkő gerincek. Területe 170 hektár, kis híján két kilométer hosszú, a szintkülönbség pedig csaknem 350 méter. A hasadékban több kisebb - nagyobb barlangot is találsz, amik a karsztosodás egyik hatásának köszönhetően jöttek létre a jurakorban. A belső üregek idővel beszakadtak és mély dolinákat formáltak. Ezt a mélyedést formálta tovább a Hesdák folyó vize. A Tordai-hasadék mindösszesen 1270 m hosszú, a jól kiépített útvonalat romantikus függőhidak és a sziklafalba vájt, néhol sodronykötelekkel megtámogatott szakaszok teszik még izgalmasabbá.

A szakadék végigjárása után utazás Torockóra, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket és élvezzük a házigazdák által készített erdélyi finomságokat, melyet az ár tartalmaz.

2.nap (2021.07.25):

Ébredés után kötelező program megtekinteni a napfelkeltét Torockón, mely ebben a faluban kétszer is megtörténik egy nap alatt.
Kora reggel a nap első sugarai megvilágítják a falucska fehérre meszelt házait, majd nem sokkal rá a napkorong eltűnik a monumentális Székelykő-hegy mögött, mely képződmény jó ideig kitakarja. Csak késő reggel bukkan újra elő a hegy mögül, megvilágítva ezzel az egész falut.

Reggelit követően (mely szintén benne van az árban) egész napos szabadprogram keretében lehet Torockó nevezetességeit felkeresni, melyhez térképet biztosítunk.
Továbbá, akár Székelykőt is meg lehet hódítani egy kb. 3 órás túra keretein belül.

A programokat követően hazaindulás: 14:00-kor.

Ár: 8.000 Ft + (10.000 Ft szállás költség, mely a helyszínen fizetendő és tartalmaz 1 éjszaka szállást félpanzióval)

Szobák (foglaláskor kérjük kiválasztani):

1 közös gerendaház ( 2db 2 fős szoba, 2db 3 fős szoba)
3 db 2 ágyas bungallóház
2 db 1 ágyas bungallóház

Figyelem! Foglaláskor előleg fizetendő!

Belépőjegy árak:

Tordai-hasadék: 5 lej

Tordai Sóbánya:

Felnőtt: 60 lej
Diák / Nyugdíjas: 30 lej
Csónakázás a Sóbányában: 10 lej
Óriáskerék a Sóbányában: 5 lej

Fizetőeszköz: LEJ

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: