Szentendre: Skanzen & Városközpont

View Calendar
2021-10-23 05:00 - 16:00

2021.10.23

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:45

Program:

09:00-kor érkezés a Szentendrei Skanzenhez.

1972-ben alakult meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Szentendrén, a Sztaravoda-patak völgyében, egy 46 hektáros területen. Európában egyedülálló módon, az országos szabadtéri múzeum megalapításával párhuzamosan Magyarországon kialakult a vidéki regionális skanzenek hálózata is. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum célja, hogy bemutassa a magyar nyelvterület népi pítészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját eredeti, áttelepített épületekkel, hiteles tárgyakkal, régi településformák keretében, a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban.

A Skanzen látogatása után Szentendre városközpontjában töltjük a délutánunkat, ahol lehetőség nyílik kipihenni a túra fáradalmait a Duna-parton, vagy egy ízletes ebéd elfogyasztására.

Hazánk egyik legbájosabb kisvárosa, a fővárosiak kedvenc kirándulóhelye, a legtöbb külföldi turistacsoport és osztálykirándulás kötelező állomása a Duna partján fekvő mediterrán hangulatú Szentendre. Macskaköves utcák, pasztellszínű barokk házikók, megújuló Duna-parti sétány, kiülős teraszok, gyalogos- és gyerekbarát városközpont vár minket a városba érkezve. Főbb látnivalói: a színes esernyők, Mikrocsodák Múzeuma, Szamos Marcipán Múzeum, MűvészetMalom, Keresztelő Szent János Katolikus Templom. A látnivalókhoz térképet biztosítunk.

Hazaindulás: 16:00

Ár: 6000Ft/fő

Belépőjegy árak:

Október 23-án a Skanzen látogatása ingyenes.

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: