Szilvásvárad & Eger

View Calendar
2021-09-05 07:00 - 16:00

2021.09.05

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 06:00

Debrecen SportDirect: 06:45

Program:

09:00-kor érkezés a Szalajka-völgybe, ahol a délelőtti órákban lehetőség nyílik felfedezni a völgy csodás látványosságait.

A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy nemcsak a Bükk, hanem egész Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Népszerűségét elsősorban egyedülállóan szép természeti környezetének, jó megközelíthetőségének, kitűnő infrastruktúrájának, megbízható kisvasútjának, igazi gyerek- és családbarát aktivitásainak és számtalan étkezési és vásárlási lehetőségeinek köszönheti.

A Szalajka-völgyben megbúvó látnivalókhoz térképet biztosítunk, melyet gyalogosan is felkereshetünk egy kényelmes sétával, vagy akár kisvasúttal is végigjárhatjuk akár oda-vissza, vagy csak egyirányon is. A sétánkat a Parkolótól, a kisvonat kiinduló állomásától kezdhetjük meg, és a Fátyol-vízesésig haladhatunk, miközben útközben végigjárjuk a Gloriette-tisztást, a Pisztrángos Büfét, Kis-tavat, Nagy-tavat, Erdészeti Múzeumot, Szabadtéri Erdei Múzeumot és az Istállóskői Ősemberbarlangot. Túránk végén, visszaérve a kiinduló ponthoz büfék várnak minket, valamint itt Bobpálya is kialakításra került. A Szilvásvárad melletti Szalajka-völgy nemcsak a Bükk, hanem egész Magyarország egyik legnépszerűbb kirándulóhelye. Népszerűségét elsősorban egyedülállóan szép természeti környezetének, jó megközelíthetőségének, kitűnő infrastruktúrájának, megbízható kisvasútjának, igazi gyerek- és családbarát aktivitásainak és számtalan étkezési és vásárlási lehetőségeinek köszönheti. A Szalajka-völgyben megbúvó látnivalókhoz térképet biztosítunk, melyet gyalogosan is felkereshetünk egy kényelmes sétával, vagy akár kisvasúttal is végigjárhatjuk akár oda-vissza, vagy csak egyirányon is. A sétánkat a Parkolótól, a kisvonat kiinduló állomásától kezdhetjük meg, és a Fátyol-vízesésig haladhatunk, miközben útközben végigjárjuk a Gloriette-tisztást, a Pisztrángos Büfét, Kis-tavat, Nagy-tavat, Erdészeti Múzeumot, Szabadtéri Erdei Múzeumot és az Istállóskői Ősemberbarlangot. Túránk végén, visszaérve a kiinduló ponthoz büfék várnak minket, valamint itt Bobpálya is kialakításra került.

13:00-tól a délutánt Egerben töltjük.

Eger, a történelmi emlékeket idéző, kitűnő borai által híressé vált kisváros Magyarország északi régiójában található, az Északi középhegységet és a Bükk hegységet a Mátrától elválasztó dombvidéken, az Eger patak völgyében. Kiváló bora mellett Eger látnivalóiról is méltán híres. A városban érdemes felkeresni az Egri Várat, a Bazilikát, a Dobó István teret, a Város a Város alatt Programot, Beatles Múzeumot, Minaretet, valamint kitűnő éttermeit. A látnivalókhoz térképet biztosítunk.

Hazaindulás:  16:30

Ár: 5500 Ft

Belépőjegy árak:

Kisvonat (egy út):

Felnőtt: 1200 Ft
Gyermek, diák: 600 Ft

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: