Rám-szakadék & Szentendre

View Calendar
2021-06-19 05:00 - 16:00

2021.06.19

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 04:00

Debrecen SportDirect: 04:45

Program:

09:30-kor érkezés Dömös-re, ahonnan a Rám-szakadék felé tartó túránk indul. A túrát csoportkísérővel tehetik meg.

A Dunakanyar, és Magyarország legnépszerűbb túracélpontja a vadregényes, sziklás, szűk szurdokvölgy a Rám-szakadék. A korlátokkal és létrákkal biztosított keskeny, sziklás szurdok egy kihagyhatatlan kirándulásélményt kínál. A 2013 őszére teljesen felújított és jóval biztonságosabbá tett útvonal páratlan, kalandos élményt nyújt, egyrészt a csodálatos természeti környezetnek, másrészt a hazánkban egyedülálló, izgalmas, mászós, kapaszkodós, létrázós turistaútnak köszönhetően. A túra hossza: 8,8 km, időtartama kb. 3 óra, a megtett szintkülönbség pedig 270 m felfelé és ugyanannyi le. A túrához kényelmes cipő és viselet ajánlott, illetve váltócipő, ugyanis helyenként víz érheti túracipőnket.

A kellemesen fárasztó túránk után hazafelé úton megállunk Szentendrén, ahol lehetőség nyílik kipihenni a túra fáradalmait a Duna-parton, vagy egy ízletes ebéd elfogyasztására.

Hazánk egyik legbájosabb kisvárosa, a fővárosiak kedvenc kirándulóhelye, a legtöbb külföldi turistacsoport és osztálykirándulás kötelező állomása a Duna partján fekvő mediterrán hangulatú Szentendre. Macskaköves utcák, pasztellszínű barokk házikók, megújuló Duna-parti sétány, kiülős teraszok, gyalogos- és gyerekbarát városközpont vár minket a városba érkezve. Főbb látnivalói: a színes esernyők, Mikrocsodák Múzeuma, Szamos Marcipán Múzeum, MűvészetMalom, Keresztelő Szent János Katolikus Templom. A látnivalókhoz térképet biztosítunk.

Hazaindulás: 16:00

Ár: 7000Ft/fő

Belépőjegy árak:

A Rám-szakadék és Szentendre város látogatása nem von maga után belépődíjat.

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek:


 

Térkép: