Pünkösdölő Ópusztaszeren

View Calendar
2022-06-06 06:00 - 16:00

2022.06.06

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:45

Program:

10:00-kor érkezés Ópusztaszerre, ahol egész napos programként lehetőség nyílik az Emlékpark önálló felfedezése.

A Dél-Alföld legnépszerűbb és legismertebb kirándulóhelye a magyar honfoglalás emlékére létesített Nemzeti Történeti Emlékpark. A park legfontosabb látnivalója a felejthetetlen élményt nyújtó, monumentális Feszty-körkép. A hatalmas területen fekvő park több látványosságot is kínál, a modern, kerek látogatóközpontban, a Rotundában a Feszty-körkép mellett több interaktív kiállítást is találunk. A millenniumi Árpád-emlékmű mellett magasodnak az érdekes alakú Csete-jurták, távolabb pedig a Skanzen épületeibe tehetünk látogatást.

A Park egész napos kirándulást és megannyi érdekes látnivalót kínál, ám ha marad időnk, ne hagyjuk ki a Parktól 10 perc könnyed sétára található Csillagösvény Labirintust sem. A Közép-Európában egyedülálló, labirintus tematikájú élménypark a környéken fellelhető természetes alapanyagokból épült fel. Az útvesztők, logikai feladványok, népi- és gyermekjátékok világát kínálja a legkisebb gyermekektől kezdve az aktív idősekig. Európa legnagyobb sövénylabirintusát a magyar történelem, földrajz, élővilág érdekes, játékos módon történő megismertetése teszi még izgalmasabbá.

A pünkösd a kereszténység egyik legfontosabb ünnepe, húsvét utáni hetedik vasárnapon és hétfőn tartott pünkösd alkalmával a Szentlélek kiáradását ünnepeljük. Az Emlépark kétnapos programjának alkalmával a már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat eleveníti fel a skanzenben. Az ópusztaszeri iskolások kedves pünkösdölője mellett a látogatókat valamennyi programelembe bevonják, és játékos vetélkedőkre invitálnak minden korosztályt.

Hazaindulás: 15:30

Ár: 6000Ft

Belépőjegy árak:

Emlékpark: 3200 Ft

Csillagösvény:
Gyermek, Diák, nyugdíjas: 1500 Ft
Felnőtt: 1700 Ft

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: