Irány a Tátra: Lomnici-csúcs & Lőcse

View Calendar
2021-11-20 05:00 - 17:00

(UNIÓS COVID IGAZOLVÁNNYAL)

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:30

Program:

10:00-kor érkezés Tátralomnicra.

A Magas Tátra ékköve, és egyben Szlovákia második legmagasabb pontja. A hatalmas Lomnici-csúcs (Lomnický štít) egyetlen Tátrába tett utazásból sem maradhat ki, hiszen annak a leglátogatottabb pontjáról beszélünk. A hegy különlegessége, hogy tetejére felvonó segíti a feljutást, így nem kell harcedzett túrázónak lenned, ahhoz hogy élvezni tudd Szlovákia legszebb panorámáját. Az egykor Dedo néven ismert csúcsról pazar kilátás nyílik. Tiszta időben egészen a lengyel alföldre, vagy a hazai hegyekre is el lehet látni. A csúcs további érdekessége, hogy az 1950-es évek óta itt található Szlovákia legmagasabb munkahelye is, egy meteorológiai állomás.

Tátralomnicról lift visz fel a csúcsig, nem kevesebb, mint 1 700 méteres szintkülönbséget legyőzve. A felvonó állomásainál kávézó, egy csillagvizsgáló és egy meterológiai állomás is helyet kapott. A felvonónak 4 állomása van, amik az alábbi sorrendben követik egymást: Tátralomnic, Start, Kő-pataki-tó.

A csúcs meghódítása után buszunkkal átmegyünk Lőcsére.

Lőcse a Felvidék legszebb kisvárosai közé tartozik, szinte hiánytalanul fennmaradt középkori városfal öleli körbe gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárosát. A hajdani Szepes vármegye egykori székhelyének legfőbb látnivalója a legértékesebb gótikus szárnyas oltárok tárháza a Szent Jakab-templom. A város főterét Szlovákia legszebb terei közt tartják számon, a gótikus templom mellett álló csodaszép gótikus városháza a város szimbóluma.

Hazaindulás: 17:00

Ár: 7.500 Ft, mely tartalmazza mindenkori utasainkra az utasbiztosítást a Generali Biztosítótól

Előleg: Foglaló a kirándulásra (3.000 Ft) átutalással a 10702064-71429665-51100005 számlaszámra fizetendő, vagy megbeszélés alapján személyesen is lehetséges.
(Utas általi lemondás esetén, a befizetett foglalóval kapcsolatban az ÁSZF 10. pontjában leírtak szerint járunk el. Amennyiben az utazás külső tényezők miatt nem tud megvalósulni (pl. COVID  miatti határzár), a foglalót 100%-ban visszatérítjük.)

Beutazás Szlovákiába:

"A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 255/2021. számú rendelete alapján Szlovákia területére teszt- és karanténkötelezettség nélkül kizárólag a teljesen beoltott személyek léphetnek be. Szlovákia és Magyarország az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. A határátlépés során Szlovákia a digitális uniós COVID igazolványt fogadja el. Az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltóanyagok (Pfizer/Astra/Moderna/Janssen (Johnson) mellett Szlovákia mind a kínai (Sinopharm), mind az orosz (Sputnik V) oltóanyaggal való oltást elismeri. "

Belépőjegy árak:

Lomnici felvonó: Felnőtt 19€ // Kedvezményes 15 €

Fizetőeszköz: EURO

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: ÁSZF

Képek: