Komárom: Erődök nyomában

View Calendar
2022-11-12 06:00 - 17:00

2022.11.12 / 2022.11.19

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:30

Program:

10:00-kor érkezés Komárom városába, a Csillagerődhöz.

A délelőtt folyamán 10:00-től csoportos tárlatvezetésen veszünk részt, mely 1-1,5 órát vesz igénybe, majd ezután még lehetőség nyílik egyedülállóan is körbesétálni a kiállítást.

2021-ben elkészült a komáromi Csillagerőd teljes körű rekonstrukciója és bővítése, melynek köszönhetően visszanyerte korhű, eredeti állapotát. Az erődben a rekonstrukció révén egy új, több mint 7000 négyzetméteres kulturális központ is létrejött, ahol a Szépművészeti Múzeum hányatott sorsú gipszgyűjteményének többszáz jeles darabja hét évtized után végre méltó otthonra talált és megtekinthető a nagyközönség számára. Az új létesítmény oktatási, ismeretterjesztési feladatokat lát el korszerű, interaktív múzeumi körülmények között, így a Csillagerőd igazi családbarát kulturális intézményként fogadja a látogatókat.
A látogatók megcsodálhatják majd többek között Andrea del Verrocchio Bartolomeo Colleonit és Donatello Gattamelatát ábrázoló, több méter magas lovas szobrainak minden részletében méretarányos másolatát, csakúgy mint a milói Vénusz, a Laokoón szoborcsoport vagy Michelangelo több szobrának hasonmását.

13:00 körül a Csillagerőd végigjárása után lehetőség nyílik két további program közül választani: Városnézés Komáromban vagy Monostori erőd  megtekintése.

Komárom/Komárno: a Duna jobb partján fekvő kulturális, idegenforgalmi, és kereskedelmi központ Magyarországon. Komárom-Esztergom megye negyedik legnagyobb városa. Komárom gyakorlatilag két település, melyet a Duna – ami egyben országhatár is – választ el egymástól. Észak Komárom Szlovákiában fekszik, egykor ez a település Komárom része volt. Mai neve Komárno.

Javasoljuk a Városnézi Kisvonatot kihasználni, mely a helyi nevezetességeken kívül a város Szlovákia területére eső területét is bemutatja.

A Monostori erőd - Közép-Európa legnagyobb újkori erődje - 1850 és 1871 között épült. Az UNESCO Világörökségi Várományosi Listáján szereplő, klasszicista stílusú hadtörténeti műemlék lenyűgöző látványt nyújt hatalmas, precízen faragott kövekből épített falaival, a védműveket borító 3-4 méter vastag földtakarójával és több kilométer hosszú földalatti folyosórendszerével (kazamata-hálózatával). Az erőd kedvelt kirándulási célpont, ami hadtörténeti kiállítással, hidegháborús járművekkel, Kenyérmúzeummal, hajós kiállítással, és számtalan rendezvénnyel csalogatja a látogatókat.

Hazaindulás: 17:00

Ár: 9.000 Ft

Belépőjegy árak:

Csillagerőd belépő tárlatvezetéssel: Felnőtt 2800 Ft/fő; Diák,Nyugdíjas 2500 Ft/fő

Monostori erőd (nincs tárlatvezetés): Felnőtt 1600 Ft/fő; Diák,Nyugdíjas 1200 Ft/fő

Komáromi Városnéző Kisvonat: 1500 Ft/fő

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf