Szlovén virágles: Kamniki Tulipánvirágzás és Dobronaki Orchideafarm

View Calendar
2022-04-23 04:00 - 2022-04-24 20:00

2022.04.23-24.

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 03:30

Debrecen SportDirect: 04:00

Program:

1.nap: 13:00 körül érkezés a Kamniki Arborétumba, ahol ebben az időszakban van a "Tavaszi virág show" 2 millió tulipánnal.

A 85 hektárosa Volčji Potok arborétumot 1952-ben nyitották meg a látogatók előtt. Szlovénia leglátogatottabb botanikus kertje, és az utóbbi években a tavaszi virágbemutatóiról vált ismertté. Az arborétum elsősorban fás szárú növények botanikus kertje, amivel az országban egyedüli. A kavicsos ösvényekkel ellátott tágas arborétum hosszú sétákra is alkalmas. Ha zöld övezetben szeretne valaki eltölteni pár percet, és nyugttan sétálgatni,  akkor ideális választás lesz. Tulipánok, rododendronok, rózsák, tavirózsák, és megannyi érdekes fás növény várja az ide érkezőket. A friss levegőről és a zajmentességről a különleges fák és cserjék gazdag választéka gondoskodik. Igazi földi paradicsom a kertek és a természet kedvelői számára.

A parkból 19:00 körül átmegyünk buszunkkal szálláshelyünkre, mely Kamnik városában ( a Parktól 6 km-re található).

Szállás: B&B Pod Skalo, Kamnik 1 db 1 ágyas és 7db 2 ágyas szobában.

2.nap: Reggeli után 09:00-kor indulás Dobronakra, ahol úticélunk az Orchideafarm és "Gyógyító erdő".

Az energiapark rendezett, dimbes-dombos erdei világ, tanösvénnyel, túrautakkal, egy meseszép kis tóval, és nem utolsó sorban gyógyforrással és energiapadokkal. Sűrű és sötét itt erdő, mint a népmesékben, jó a levegő, és van egy kicsinyke tó is, valamint egy kápolna csodatévő forrásvízzel, és körülötte a fapadok, amin megpihenve feltöltődhetünk.
A hagyomány szerint a Vid kút vize gyógyítja a látási és hallási, valamint az emésztőszervi és idegrendszeri panaszokat, továbbá a különböző bőrbetegségeket. Szent Vid napján, június 15-én az emberek ezrei zarándokolnak ide. A több mint 50 energiapont közül 26-ot bemértek és megjelöltek
Ezeket a bemért energiapontokat jelzik a túraútvonalon elhelyezett energiapadok.

A másik célpont Dobronak falu másik végén található, 14 ezer négyzetméteren, saját termálkútból fűtött üvegházban, ahol Közép-Európa egyetlen orchidea farmját találjuk. Mindemellett két tó és egy nagy vízesés is tartozik a farmhoz.

Az Ocean Orchids egy orchideatermesztő vállalkozás, ahol Phalaenopsis típust termesztenek, a lehetséges összes szín- és mintavariációban. Évente csaknem kétmillió tövet adnak el. 160 féle orchideát termesztenek itt, speciális trópusi körülményeket biztosítva számukra. De a különleges trópusi kertben nemcsak orchideák láthatóak: a kávétól a vanílián és a borson át az ananászig számtalan, ezen az éghajlaton szokatlan növény is megél.

14:00-kor hazaindulás (Debrecenbe érkezés 20:00 körül).

Ár: 15.000 Ft + 15.000Ft szállásköltség (mely 1 éj, 2 nap szállást tartalmaz svédasztalos reggelivel, utazással és utasbiztosítással)

Előleg: Foglaló a kirándulásra (15.000 Ft) átutalással a 10702064-71429665-51100005 számlaszámra fizetendő, vagy megbeszélés alapján személyesen is lehetséges.
(Utas általi lemondás esetén, a befizetett foglalóval kapcsolatban az ÁSZF 10. pontjában leírtak szerint járunk el. Amennyiben az utazás külső tényezők miatt nem tud megvalósulni ( COVID  miatti határzár, természeti katasztrófa, az ország háborús érintettsége), a foglalót 100%-ban visszatérítjük.)

Belépőjegy árak:

Kamniki Arborétum: Felnőtt 9€ /  Diák, Nyugdíjas 8€ /Gyermek €

Fizetőeszköz: EURÓ

Beutazás: Február 19-től a Magyarországról Szlovéniába való karanténmentes belépéshez nincs szükség sem az oltottságot, sem a fertőzésen való átesettséget, sem a negatív teszt meglétét igazolni.

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: