Jégtemplom & Csorba-tó

View Calendar
2022-03-19 05:00 - 17:00

( MAGYAR VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL ) - KONZULI SZOLGÁLAT FRISSÍTÉSE ALAPJÁN VÁLTOZHAT

2022.03.12

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:30

Program:

09:00-kor érkezés Ótátrafüredre, ahonnan a Jégtemplom egy siklóvasút segítségével, vagy gyalog érhető el.

A 2021. november 19-én ismét megnyitott tátrai jégtemplom építői a világhírű épületekben keresik az inspirációt, és ez alól az idei év sem kivétel. A székesegyház, amely a 2021-es projekt mintája volt, az UNESCO világörökségi listáján szereplő román stílusú épület, melyet gótikus és barokk kiegészítések díszítenek.
A Magas-Tátrában található Tarajkán (Hrebienok) Európa egyik legjelentősebb zarándokhelyének jégből formált hasonmása nőtt ki a kupola alatt. A Santiago de Compostelában álló Szent Jakab-székesegyház, mint a Szent Jakab-út zarándokainak célpontja a világjárvány által fémjelzett korszak végének és az újrakezdésnek a szimbóluma lehet a Tátrai Jégtemplomban.

A mestermű elkészítésében számos cseh, szlovák és amerikai jégszobrász és faragóművész vett részt, a főépítész idén is Adam Bakoš volt. A mesterek ügyes kezei precíz műalkotást hoztak létre, miközben 1880 jégtömböt faragtak meg, amelyek együttesen több mint 225 tonnát nyomnak. A jégtemplom idén is egy 25 m átmérőjű kupolában kapott helyet, amelynek legmagasabb pontja jelenleg 12 m magas.

A Jégtemplom meglátogatása után 13:00-kor tovább indulnuk a Csorba-tóhoz, ahol a délutánt töltjük szabadprogrammal.

A Tátra szerelmesei nagyon fogják élvezni az itt található felvonót. A hegység déli szélén található az Első Szoliszkó, amely a 2093 t.sz.f. magasságban a Malompataki és a Furkota völgybe nyújt kilátást. Utazzanak fel a legszebb panorámás kilátásokhoz a Szoliszkó Express 4 üléses kötélpályával a Csorbató völgyi állomásáról egészen 1 814 t.sz.f. magasságba. Nem egész 7 perc alatt áthidal 431 méteres magasságot. Nem messze a csúcsállomástól található a Bivac Restaurant napfényes terasszal, amelyből egyedülálló kilátások vannak a völgybe, a Krivánra, a romantikus Csorbatóra, vagy a Király hegyre.

A felvonós izgalmak után ajánljuk a 2021 tavaszán átadott Tátra-torony kipróbálását. A most megnyitott, modern torony alapszintjének átmérője 33 méter, magassága pedig valamivel meghaladja majd az 53 métert. A toronynak négy kilátópontja van, amelyből a legfelső kilátószint üvegpadlót kapott és tallunk itt egy magaslati csúszdát is. A spirális feljáró hossza a talajtól a tetejéig számítva összesen 580 méteres.

Az adrenalin fröccs után javasoljuk meglátogatni a sétálón található bazárosokat és éttermeket, valamint körbesétálni a lenyűgöző szépségű Csorba-tavat.

Hazaindulás: 17:00

Ár: 7.500 Ft, mely tartalmazza az utazást, valamint a mindenkori utasainkra az utasbiztosítást a Generali Biztosítótól

Előleg: Foglaló a kirándulásra (3.000 Ft) átutalással a 10702064-71429665-51100005 számlaszámra fizetendő, vagy megbeszélés alapján személyesen is lehetséges.
(Utas általi lemondás esetén, a befizetett foglalóval kapcsolatban az ÁSZF 10. pontjában leírtak szerint járunk el. Amennyiben az utazás külső tényezők miatt nem tud megvalósulni (pl. COVID  miatti határzár), a foglalót 100%-ban visszatérítjük.)

Beutazás Szlovákiába:

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának 10/2022. számú rendelete alapján Szlovákia területére teszt- és karanténkötelezettség nélkül a teljesen beoltott, és a betegségen 180 napon belül átesett személyek léphetnek be.

Szlovákia és Magyarország az egymás országában használt oltóanyagokkal történt oltást elfogadja. A határátlépés során Szlovákia az uniós digitális COVID-igazolványt, és 2022. február 4-től a magyar védettségi igazolványt is elfogadja. Az Európai Gyógyszerügynökség által elismert oltóanyagok Pfizer; Astra; Moderna; Janssen (Johnson) mellett Szlovákia mind a kínai (Sinopharm), mind az orosz (Sputnik V) oltóanyaggal való oltást elismeri.

Zárt tereken maszk használata kötelező, melynek FFP2 típusúnak kell lennie!

Belépőjegy árak:

Felvonó a Jégtemplomhoz:  Felnőtt oda-vissza 12 € / Kedvezményes oda-vissza 10 €

Tátra-torony: Felnőtt 12€ // Kedvezményes 8,5€

Felvonó a Szoliszkó-menedékházhoz: 13€

Fizetőeszköz: EURO

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: ÁSZF

Képek: