Hollókő & SZENTKÚT

View Calendar
2021-05-23 06:00 - 16:00

2021.05.23

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:45

Program: 

Érkezés 09:30 körül Hollókőre, ahonnan közösen egy kb. 4km-es túrára indulunk a "Sors keze" kilátóhoz. A nem mindennapi, fából készült, tenyér alakú kilátó Felsőtoldon, a vadregényes és festői Cserhát szívében található.
Hollókőre visszatérve bőven kínál érdekes látnivalókat az Ófalu is. A Hollókő jelképének is számító apró, fazsindelyes, 1889-ben épült római katolikus templom a falu szívében áll, fából ácsolt tornya egyetlen szög felhasználása nélkül készült. Emellett látogatható itt Falumúzeum, Postamúzeum, Babamúzeum is, valamint különböző kézműves foglalkozásokat is megismerhetünk. A falubéli látnivalókon kívül a természet szerelmesei több különböző tanösvényt fedezhetnek fel a városból kiindulva.

14:00-kor továbbindulunk Szentkútra, de útközben megtekintjük a tari BuddhaParkot. Szentkúton-Mátraverebélyen töltjük a délután további részét.

A Mátraverebély melletti Szentkút Magyarország egyik legrégebbi és máig egyik leglátogatottabb Mária-kegyhelye. Az utóbbi években teljesen felújított és kibővített épületegyüttes a Cserhát egyik varázslatos völgyében fekszik. A Szentkút csodákra képes vize mellett a barokk stílusú kegytemplom, a remete-barlangok, és a csodás, hűvös völgyben fekvő forráscsoport a fő vonzerő. Kirándulásunk során ezeket mindet végigjárhatják csoportkísérővel.

Hazaindulás: 16:00

Ár: 6000Ft/fő

Belépőjegy árak:

A felsőtoldi Kéz-kilátó nem belépődíj köteles.

A szentkúti látogatás nem belépődíj köteles.

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek:


Térkép: