Visegrád & Esztergom

View Calendar
2022-03-19 05:00 - 16:00

2022.03.19

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 05:00

Debrecen SportDirect: 05:30

Program:

10:00-kor érkezés a Visegrádi Fellegvár parkolójába.

A parkolóból  meredek falépcsőn jutunk fel a külső kaputornyon át a pénztárhoz. A külső és a belső várfal közti részen íjazhatunk, kalodában fotóztathatjuk magunkat vagy középkorias csecsebecsék között válogathatunk, és ha szerencsénk van egy solymász bemutatót is elcsíphetünk. A vár belülről meglehetősen romos, az igazán ütős látnivaló, a pazar kilátás a várteraszról, már csak ezért megéri a belépőt. Lábunk előtt hever az egész Dunakanyar. A várban a szokásos vártörténeti kiállítások találhatóak, középkori fegyverekkel, makettal, viaszbábukkal berendezett néhány teremmel. Királytalálkozó, középkori lakoma, udvari mulatság a fő témája a Panoptikumnak. A koronázási ékszerek másolatát is láthatjuk az egyik teremben. Készüljünk fel a sok, meredek falépcsőre és a több helyről is feltáruló gyönyörű kilátásra.

12:00: A vár megtekintése után busszal ellátogatunk Esztergom városába.

Esztergom Magyarország egyik legnagyobb történelmi múlttal rendelkező városa. Fényes királyi személyek, jeles események, gazdag paloták, templomok képét kegyetlen csaták öldöklése, tatár és török hordák garázdálkodása, pusztulás, majd újjáépítés váltakozó képei követik. A város múltjában az egész ország történelme sűrűsödik. Esztergom éke a Dunapartján található Bazilika, melynek kertjéből csodálatos kilátás nyílik a Dunakanyarral. A Dunán átívelő, 2001-ben újraépült Mária Valéria híd a várost a szlovákiai Párkánnyal köti össze. A számtalan kultúrális és történelmi látnivalókon és programokon túl az aktív kikapcsolódás kedvelői is megtalálják a megfelelő programot.

Látnivalók, melyekhez térképet biztosítunk: Esztergomi Vár, Bazilika, Mária Valéria híd, Kisvonat, mely a szlovák partszakaszt is bemutatja, Királyi Palota, Prímás Palota, Kis-Duna sétány, Szent István tér, Széchenyi tér

Hazaindulás: 16:00

Ár: 6.500 Ft

Belépőjegy árak:

Visegrádi Fellegvár:

Felnőtt: 1700 Ft
Diák, Nyugdíjas: 850 Ft

Esztergomi Bazilika: ingyenes

Főszékesegyházi Kincstár és Panorámaterem: 1200 Ft/Felnőtt; 600 Ft/Diák és Nyugdíjas

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: