Bledi tó 3 nap, 2 éjszaka – VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNNYAL

View Calendar
2021-02-19 09:00 - 16:00

2021.07.16-17-18

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 04:00

Debrecen SportDirect: 04:45

Program:

1.nap (2021.07.16):

Érkezés: 13:00 körül a Kamniki Arborétumba.

Az arborétum környezete festői! Patakok és tavak kínálnak élőhelyet a víznövényeknek, állatoknak, a háttérben pedig a magas hegycsúcsok, a Júlia-Alpok ölelik körbe a területet. A 85 hektáros területen a tulipánok mellett 4800 fa, 1000 rózsafajta, állandó kaktusz és orchideagyűjtemény, valamint sok más érdekesség várja a látogatókat. Az üvegházakban kaktusz kiállítás, és trópusi pillangóház is van. A 85 hektáros parkban kisvonat is közlekedik, melynek a megállója ilyen tábláknál van. Lehet választani kis-kör és nagy-kör között. Az arborétum ezen részén egy furcsa "állandó kiállítás" is megtekinthető, lenyűgöző az életnagyságú bálnák mellett állni, és megnézni őket közelről. Közben vethetünk egy pillantást az arborétum távolabbi részei felé is, szobrok, szépen nyírt gyep, formára vágott bokrok sora, és a távolban egy kis kastély. Tovább haladva a bálnák után még nagyobb állatok jönnek: a dinoszauruszok. És ezek a dínók mozognak és morognak is. Na nem nagyon, de van amelyik bólogat, vagy csóválja a fejét, és a torkuk hangszórót is rejt. Mivel elég nagyok, a mellettük lévő fa tákolmányokra felmászva közelebbről is szemügyre vehetjük őket.

18:00 Érkezés a szálláshelyünkre, Radovljica településre, ahol a Life Hostel-ben elfoglaljuk 2 személyes szobáinkat.

2.nap (2021.07.17):

Reggeli után 09:00-kor indulunk a Bled mellett található Vintgar-szurdokhoz.

A meredek sziklafalak között tajtékzó patak vájta Vintgar - szurdok Szlovénia egyik legfontosabb idegenforgalmi látványossága. A Bled-től nem messze fekvő szurdokot 1891-ben fedezték fel, majd a függőleges sziklafalba rögzített függőjárdák segítségével tették látogathatóvá a turisták számára. A szurdok 1600 m hosszú, és helyenként 150 méter magas sziklafalak között kanyarog a Radovna patak. A fából épített járdák és hidak a szurdok teljes hosszában rendkívül megkönnyítik a látogatást. Néhány helyen haragosan zúg a patak, máshol kisimul a víztükör, az út végén a 16 m magas Šum vízesésnél hagyja el a szurdokot.

A szurdok megtekintése után Bled központjába megyünk, majd itt leparkolva egész napunkat 12:00-19:00 itt töltjük.

A Bled-ben töltött idő alatt ajánljuk a Vár megtekintését, csónakozást a bledi-tavon és a tó közepén található Szűzanya templom megtekintését, a híres bledi krémes megkóstolását, valamint túrát Bled híres fotópontjához és körbe a tavon.

19:00-kor visszaindulás szálláshelyünkre.

3.nap (2021.07.18):

Reggeli után becsomagolva indulás Magyarország felé. Fél úton viszont megállunk a szlovén-magyar határon a Dobronaki Orchidea Farmon és Energiaparkban.

Az Ocean Orchids egy orchideatermesztő vállalkozás, ahol Phalaenopsis típust termesztenek, a lehetséges összes szín- és mintavariációban. 160 féle orchideát termesztenek itt, speciális trópusi körülményeket biztosítva számukra. De a különleges trópusi kertben nemcsak orchideák láthatóak: a kávétól a vanílián és a borson át az ananászig számtalan, ezen az éghajlaton szokatlan növény is megél. Az Orchidea Farmon trópusi kert fogadja a látogatókat: 350 m2-en több mint 900 különböző egzotikus növény és egy hatalmas vízesés is kapott itt helyet.

Miután megtekintettük az Orchidea Farmot és levásároltuk a belépőnket ( már ha sikerült választanunk a megannyi gyönyörű orchidea közül ), átmegyünk a Farm mellett található Energiaparkba.

Az energiapark rendezett, dimbes-dombos erdei világ, tanösvénnyel, túrautakkal, egy meseszép kis tóval, és nem utolsó sorban gyógyforrással és energiapadokkal. Sűrű és sötét itt erdő, mint a népmesékben, jó a levegő, és van egy kicsinyke tó is, valamint egy kápolna csodatévő forrásvízzel, és körülötte a fapadok, amin megpihenve feltöltődhetünk. Útközben a tó fölött érdemes elidőzni a Szent Vid kápolnánál, kötelező a szomszédságában eredő, különleges vizű Vid kút vizéből kortyolgatni, megmosni vele a szemünket. A forrás gyógyító- és csodatevő hatásáról ősidők óta beszélnek. A hagyomány szerint a Vid kút vize gyógyítja a látási és hallási, valamint az emésztőszervi és idegrendszeri panaszokat, továbbá a különböző bőrbetegségeket. Szent Vid napján, június 15-én az emberek ezrei zarándokolnak ide.

Ár: 20.000 Ft (+ 20.000 Ft szállásköltség, mely a helyszínen fizetendő és tartalmazza a szállást 2 személyes szobákban, reggelivel)

Figyelem! Foglaláskor előleg fizetendő!

Belépőjegy árak:

Kamniki Arborétum:

Felnőtt: 8,50 €
Diák / Nyugdíjas: 7 €
Gyermek: 6 €

Vintgar-szurdok:

Felnőtt 10 €
Diák: 6 €

Orchidea Farm:

Felnőtt: 5 €,
Gyermek 15 éves korig: ingyenes

Minden belépőhöz jár 2,50 euró vásárlási kedvezmény, amelyet egy árucikk (orchidea, kaspó, váza, dekoráció) vásárlásakor tudnak levonni.

Fizetőeszköz: EURO

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek:

Térkép: