Aggteleki Cseppkőbarlang & Lillafüred

View Calendar
2022-05-15 07:00 - 16:00

2022.05.15

Indulás:

Vámospércs MOL Kút: 06:30

Debrecen SportDirect: 07:00

Program:

09:00-kor érkezés Aggtelekre, ahol 10:00-tól az aggteleki rövidtúra keretein belül nyílik lehetőség a csodálatos cseppkőbarlang egy részének a megtekintésére.

A túra során az idelátogatók megismerkedhetnek egy olyan világgal, amelyet már az ősember felfedezett magának néhány ezer évvel ezelőtt. A sok fekete szín, a kormos képződmények, sziklák mind-mind az elődök emlékeit őrzik. De nem csak emiatt különleges, hatalmas termek és képződmények sokasága jellemzi: függő- állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók között vezet az út, amelyek megmozgatták a kutatók, látogatók fantáziáját. Így született a híres Anyósnyelv, a Mikulás, a Tigris, az Oszlopok csarnoka, melynek már a nevében benne van a páratlansága, lenyűgöző méretű termében megszámlálhatatlan képződmény található. A koncertek helyszínéül szolgáló Hangversenyteremben pedig a barlang kiváló akusztikája nyújt felejthetetlen élményt.

(A barlangban, a rendezvényeinken és a szálláshelyeinken a továbbiakban nem kötelező a maszk viselése. A látogatók és a kollégáink a saját felelősségük tudatában döntenek a maszkviselésről. A maszkviselés tehát nem kötelező, de ajánlott.)
Túra részletei: hossz 1km; időtartam 60 perc; nehézség könnyű; hőmérséklet +10 °C; öltözködés melegebb ruházat

A túra után Lillafüredre indulunk, ahol a délutáni órákat töltjük. A festői szépségű Lillafüred a Bükk keleti szélén, a Garadna és a Szinva völgyének találkozásánál, a Hámori-tó partján, fenséges bükkerdőkkel koszorúzott, vadregényes katlanban fekszik. A romantikus, idilli hangulatot számos látnivaló fokozza. Választhatunk ízletes ételeket kínáló falatozók között, csónakázhatunk a Hámori-tavon, sétálhatunk a Függőkertben, ahol megcsodálhatjuk Magyarország legmagasabb vízesését is. A kalandozni vágyókat kalandpark várja, libegővel.

Hazaindulás: 16:30

Ár: 6000Ft 

Belépőjegy árak:

Cseppkőbarlang látogatás, Aggteleki rövidtúra:

Felnőtt: 3200 Ft
Diák / Nyugdíjas: 2400 Ft

Fizetőeszköz: HUF

Jelentkezés: Facebook oldalunkon üzenetben, vagy a 0620/4227979-es telefonszámon

Autóbuszunk: Mercedes Sprinter 19 férőhelyes kisbusz

Utazási szabályzat, ÁSZF: https://jentravel.hu/wp-content/uploads/Files/aszf.pdf

Képek: